perjantai 1. helmikuuta 2019

Päivittäisen johtamisen taulu esimiehen työvälineenä

Salon seudun koulutuskuntayhtymässä (SSKKY) on lisätty esimiesten LEAN-osaamista osana muutosjohtajuustaitojen vahvistamista. Yksi LEAN-menetelmä on Päivittäisen johtamisen taulu, jota SSKKY:ssä on lähdetty hyödyntämään esimiestyön ja strategian jalkauttamisen työkaluna. 

Päivittäisen johtamisen taulun avulla seurataan oppilaitoksen arjen sujuvuutta ja keskeisten prosessien toimivuutta. Tavoitteena on, että tauluja tarkastellaan koulutusaloilla kuukausittain ja taulun tietojen avulla voidaan seurata toiminnan laatua ja havainnoida kehittämistarpeita. 

Jokaisella koulutusalalla on oma taulu. Taulujen sisällöt ovat yhdenmukaiset ja jokaisessa työryhmässä käsitellään yhdessä sovittuja asioita. Taulut koostuvat kuudesta osa-alueesta:

  • Missä mennään (keskeiset mittaritiedot)
  • Näin toimimme (prosessien sujuvuus)
  • Minne mennään (strategian painopisteet ja kehittämiskohteet)
  • Miten menee (osaamisen kehittämistarpeet ja fiilismittari)
  • Tarttis tehdä (Kanban -taulu: Tehtävät, Työn alla, Valmis)
  • Onnistumiset
Johtoryhmällä on käytössään oma Päivittäisen johtamisen taulu, jonne kootaan koko oppilaitokset tiedot koulutusalojen tauluista. Alla olevassa esityksessä on kerrottu tarkemmin taulujen sisältöjä sekä työryhmien (koulutusalat) sekä johdon näkökulmasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kehittämistyössä on vetovoimaa

  Pomo –kilta –hankkeen oppilaitosten yhteiset webinaarit ovat olleet oiva tapaa kokemuksia ja näkemyksiä; näin myös kehittämistyön ...